Aug 26, 2011

Mood Raye

Assalam !

Nak raye dah wehh.. haha..

Cuti ni duk umah wan b4 balik kampung belah abi..pesan abi " balik umah wan , tolong kemas rumah, buat assignment, kemas baju nak balik perak sabtu ni, buat kuih.."
huhu buat kuih.. malam tadi pukul 10 lebih baru cari bahan-bahan nak buat kuih..hua2.. plan la buat kuih yang palingggg simplee.. resepi auntie2 belah ayah nuhh, kuih c0rnflakes ch0c0late..

Bahan-bahan ramuannye cukup simple.. chocolate masakan and cornflake sahaja.. tp smlm dkt the store dah habes..pegi la teluk ria tutup..pegi tunas manja dah macam nak tutup .. yela pukul 10 lebih dahhh..mane tak nye.. ahh tak kire na buat jugak.. singgah le kat kedai uncle sandran tu jee.. alhamdulillah ada pun bahan2 tu..



so, buatlah dengan jayenyeee.. taraaa...

firstly, cairkan coklat masakan seperti ini..


ade water boil bwh tu ye..

cair seperti ini.. waa~



then,masuk le cornflakes..gaul sampai sebati ye tuan2dan puan2..



next, masuk dalam cup..



selepas itu,,masuk la dalam peti..simple kan? kuih dah sedia dimakan..nyumm~

buat semalam ade la dapat satu balang plus bekas kecik..



hehe.. boleh la try kuih yang teramatlah simple,tak leceh,sedap lagi lazat.. haha.. mm, semalam along buat dye punye kuih..popiya nestum.. hu3..macam2 bentuk boleh dibuat..



tahun lepas lagi syok..buat kuih turun temurun; sarang semut, kue buah, kue biskut kelapa,kue arab, ape lagi ntah..macam2.. huhu.. tahun ni tak berkesempatan..kalau ade rezeki tahun depan pulak.. :)anda buat bagaimana? buat kuih ape ? hehe

orait..dah abes cerite pasal kuih.. petang ni insyaAllah.. heading to perak..village blah ayah..
Kepada mereka yang membaca entry ini,thankyou ! and wishing you a happy hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin.. maaf salah silap terkasar bahasa.. selamat tiba ke destinasi yang dituju.. hulur2 la duit raye,, sitot ni belom masuk 18 lagi.. tak besar lagi.. hehe

sekian,wassalam..

5 comments:

ZWAN SABRI said...

alamak! boleh menggoncang imanla baca entry yang penuh berahi ni.. HEHE

MySuaraBlog: Golongan Apakah Kita?

deDetz said...

waaahh
nak rasa..nak rasa hehehe

arha said...

kene bertandang umah sitot nih :D

Chuu Muqhlis said...

wahh sitot dah uat kuih raya laa :D

Nur Liyana said...

salam sitotttttttt...

wah sedapnya kuih raya ...
hehe sedap dan mudah....

yana kalau buat, makan sendiri je ni jawabnya...hehe

selamat hari raya sitottttttt!!!