May 17, 2011

Menghitung Hari

Ce citew ce citew

Assalam..
Nampaknya tinggal lagi few days left utk jejak kaki ke tempat belajar semule.. Setelah 5 bulan lebih lamanye bercuti.. macam-mcam yg berlaku sepanjang 5 bulan lebih ni.. Banyak jugak sitot catat dalam blog ni..mungkin ade juga yang tak tercatat..

Walaumacamanepon, tu sume past tense yang menjadi kenangan buat sitot n org sekeliling .. Ade yang manis, pahit, tawar, indah, kelat, muram, suram, payau, and macam-macam rase la.. and rakan-rakan yang sebaye semestinye korang same je macam sitot..

Rutin harian.. Online.. Makan.. Tidur puas-puas.. jalan sane sini.. kerje cari duit.. pastu habes buat belanje.. haha.. amek Lesen.. isi borang itu ini.. interview itu ini..belajar masak, kelas menjahit, kelas bahasa inggeris, and what so ever..

Macam-macam la aktiviti berfaedah kite cube buat,.. tapi online jugak perkare berfaedah kot.. wahahaha.. Kuat betol ko ni online.. takpe2..on9 ar puas2..pasni..tak dapat da.. aku pon tak bawak laptop.. harap2 dapat fokus la..heheher..Ape yang penting tu niat tu dah kene set up dari skarang..mo0d sambung belajar kene kuatkan balik..



Dalam entry ni, i would like to wish congrates to those dapat further study dengan tajaan jpa, mara or yayasan pahang or ape2 jenis scholarship utk ke luar or dalam negare.. tapi ade jugak yang dah dapat tajaan tu tapi still confuse mcm kawan sitot ni...

sitot : dapat mane?
kawan: uk
sitot : o0..dentist la eh?
kawan: haah..tapi aku tgh fikir dulu ..
sitot : awat ?
kawan : lame wehh.. 2 tahun kat malaysia , 5 tahun kat UK..
sitot : ala..standard ar 7 tahun tu..huhu
kawan : wehh..tak campor praktikal lagi.. lame seyhh..
sitot : hha
kawan : bile aku nak kawen kalau macam tu ?
sitot : haha,, ala..ko kawen je la ngn mat salleh sane..
kawan : banyak la ko !!
sitot : haha..gurou2.. so ape plan ?
kawan : KAHWIN !!
Okay.. semue perkare yang kite nak tak semestinye perfect ..

kepade yang dapat university local yang top2 yg menjadi idaman orang..such utp tu pon tahniah..and nanti ade yang akan dapat tawaran kplspm tu pon selamat menjadi guru.. tak kirelah kite belajar di mane lepas ni..matriks ke, form 6 ke, diploma ke, asasi ke, semuenye matlamat yang sama untuk menuntut ilmu dan berjaya dalam hidup di hari muka.. so all the best dear all my friends.. :)

14 comments:

✿ a.m.i.e.r.a ✿ said...

all the best ila..
jumpe ag tw ;)
d0akn sy ye..hehe

ZWAN SABRI said...

tetiba tingat plak lepas SPM dulu and bila dapat offer U.. HEHE

MySuaraBlog: Pilihan Lelaki : Wanita Bekerjaya atau Suri Rumah?

k e y r i said...

sitot : so ape plan ?
kawan : KAHWIN !!

hahahaha tergelak2 aku bace ni :)

arha said...

sitot gud luck ea., gonna miz u~~

syazwani said...

sitot, semoga terus berjaya^^

betul tu sitot, matlamat kita semua sama !! menuntut ilmu~

SITOT said...

amiera : all the best too :) see you soon.. thanx !

SITOT said...

zwan sabri : fresh lagi ingatan tu :)

SITOT said...

piji : hahahhh..tata !

SITOT said...

atok : selamat hari pensyarah !! haha..

SITOT said...

keyri : haha..kawan tu memang kelakar..bagus gak idea nak kawin tu.. hua3

SITOT said...

arha : waa..you too good luck ! miss you too ^^

SITOT said...

wani : thanx !!

betul3 !! menuntut ilmu lillahitaala...

deDetz said...

Gud luck Sitot!!! =P

Ganbatte kudasai =D

SITOT said...

dedetzz !! same goes to you !!!! all the best!!