Apr 8, 2011

Ke Mana Hilang Hijabmu wahai sahabatku ?

Sedih. Sayu. Ade tak yang jadi macam ni?Hmm..

Sahabatku, ke manakah hilangnya hijab yang menutup rambutmu ? hijab yang menutup auratmu.

Sedihnya , bile dah habes sekolah ni macam-macam berlaku.

Sedihnya , tengok kawan yang dah free hair.

Sedihnya , tengok kawan yang dah tak jaga hukum menutup aurat.

Sedihnya , tengok gambar kawan yang tak malu nak tayang gambar dia tak pakai tudung.

Sedihnya , kawan dah tinggalkan tudung die..

Sahabat, bukan ke kwn tau yang rambut tu aurat? Dulu kite same2 macam ni..


pakai tudung pergi sekolah
Tapi sekarang, kwn dah macam ni.
.
awak dah freehair
Beraninye kwn tanggal tudung tu.. Tak takot ke hukum-hukum yang Allah dah tetapkan?

Pakai lah tudung balik.. Bukan susah pon kan? Dulu boleh je pakai. kenape sekarang nak cabot dah ? Ramai kawan kite yg len sedih kwn jadi macam ni. bukan sorang je yg dah jd mcm ni.. tapi ramai...

Alahai.. Nauzubillahiminzzaliq.. knp ye rmai org prmpuan skrg rmi yg free hair? ingat tudung tu pampers ke? time waktu kecik je pakai. tapi bile dah besar tak payah pakai? Kuatnye godaan zaman sekarang ni ye..

Nauzubillahiminzzaliq.. Tuhan.. Selamatkan aku.. selamatkan aku..
T_T


9 comments:

khadijah said...

ilaa..sedihnyee..hurmmm..moge2 kte x cmtu ek..ameen

syazwani said...

‎"org yg tutup aurat xsemestinya baik. tapi, org yg baik mesti akn tutup aurat"

SITOT said...

khadijah : huu.. harap2.. amin :)

SITOT said...

@syazwani : agreee !

SITOT said...

izzat emir : kite xde hak nak ckp mcmtu.. kite juz doa dye sedar ..insaf..

Nur Liyana said...

tue la...sama jugak dgn kawan yana tue..asbestos betul....selama nie kat sekolah, boleh je dia hidup pakai tudung, kat luar bgi alasan panas la...huhuhu...nie nk marah nie

harap2 kita tetap dlm JalanNYA kan???

SITOT said...

YANA :) tu ah.. tapi mostly sebab family dyorang..

harap2 kite tetap di jalanNya..amin,,

Firdaus said...

Semoga mereka mndapat hidayah dri Allah SWT..

SITOT said...

amin :)