Mar 9, 2011

kerjayaku menjual topup (part 1)

Ce citew ce citew

Hari ni ada seorang customer yang bergelar pakcik datang nak beli topup.

Pakcik: dik, bagi saya topup 15 ringgit.

Sitot: Oke.

Pakcik: Mmm, masok teros ye.(sambil hulor hendsetnye)

Sitot: oke.Maxis Celc0m ?

Pakcik: Celc0m.( mulotnye muncung menyebot celc0o0o0mm)

sitot: Oke ( dalam ati: same lah kite pkai celc0m)

tibe-tibe, ,

Pakcik: Awok pandai ngisikan ??

(pandang pakcik tu jap)
sitot: haisy,, pandai ! (penuh yakin)

pakcik tergelak. aku tersenyum je..

pakcik: yelah orang p0mpuan pandai sangat pasal handphone ni ye dak?

sitot: Hehe(pandai ngat.stakat masok topup boleh la, nk repair2 mne reti )

mesti pakcik tu berfikiran bahawa pompuan2 ni pndai sgt pasal f0n ni , sbb pompuan ni suke skit bergayut mengadap henset berbanding lelaki.. (aku rase la) especially yang ade pakwe an,,msti lah asyik ngadap henset..Aku tak eh ~ sorry lah nak ade pakwe ni..kene la jual mahal...

Aku meneruskan kerja .

Sitot: Oke dah masok dah pakcik.

Pkcik: terima kaseh.

sitot: same same (muke comel)

heemm. kerja tak memenatkan. easy work ~ hari ni ramai customer warganegara asing datang. Pakistan, Indonesia, dan Thailand. Ade yang beli simkad. topup. macam-macam gelagat..haha..

So, gaji aku hari-hari bayar cash,,dapat teros.. aku pon beli lah gula-gula ! mm~ nyum3~

6 comments:

GiRlz NAs~ said...

yekew..no pakwe???
bdk STAR !!!
hahaha..

BAKAWALI said...

wah..leh la topupkan akk..heheh

SITOT said...

NAS : woyhhh !!! mane ade lah !!! aku single and unavailable !!!

SITOT said...

kak bakawali.. nak topup berapa kak ? hehe (muke comel)

BAKAWALI said...

akak tag adik..so, join this segmen k..

http://bungakubakawali.blogspot.com/2011/03/topimagine-blog-list-cabaran-sebagai.html

SITOT said...

wahhh !! thanks akak..jap lagi saya tengok..