Mar 3, 2011

What is The Best Exercise To Burn Calories?

Ce citew ce citew


In general the more intense the exercise the more calories you burn.

In ten minutes of continuous activity,

running burns an average of 90 calories,

swimming 74 calories,

biking 60 calories

and walking 43calories..

Weight loss does not happen overnight, and choosing the most difficult exercise may not necessarily be the best for choice for motivation.

.............page ini ialah.....tak nak gemuk!


Hahaha..ade ke aku buat semua exercise ni ?hmm,, xde pon.. Lepas habis SPM ni.. goyang kaki saje lah kerje aku..aku tak kerje..sebab fokus belajar memandu.. So,, duduk rumah,, belajar memasak,, kemas-kemas bilik..itulah je kerje yang aku buat.. PLKN tak dappat.. lepas tu online,, offline,, buat addmath(huhu ye2 0 je) macamane nak keep healthy kalau tak exercise kan? Aiyyo,, dah tu nak buat macam mane lagi.. keluar rumah tengok - tengok jiran pon tak buat.. ni pulak nak exercise.. kate nak kurus( aku dah kurus ) [maintain kurus] hahaha.. Aku walking je lah dalam rumah ni .. pecah 43 calories aku ye tak? hahahaha..



5 comments:

nelly said...

Sesuai untuk Nelly yang gemuk ..
hahaha

tq ..

dieba rahman said...

nk wat gak laa....
diba nie gemok...
huhu

SITOT said...

hahahaha..jom jom2 ~

nukilanaffiza... said...

berjogging dan bersenam...satu senaman yang paling efective dan akan berkekal lama...

senaman perut adalah sit up / bangkit tubi...terbak wok...

anyway selamat berkenalan...

SITOT said...

yeah !! betol2 !
buat ke selalu? huhu..
slmt knl juge :)