Mar 30, 2011

Bicara Soal Hati

Ce citew ce citew

Mm,, kali ni aku puitis skit..erkk..

Hmm.. Cinta ? Kasih? Sayang? haisyy,, dah mula dah ckp pasal perasaan2 ni.. Alah.. budak darjah 6 pon dah pandai pasal cintan cinton ni.. Ni kan pulak aku yang dah habes sekolah.. (baru 18 tahun,,mude lagi kott)

Actually, perasaan tu wujud dalam hati..(tipulah kalau tak de perasaan) Tapi tak dibina.. dan tak dipupuk.. Dan itulah yang terbaik buat aku (yg mentah lagi haha) dan para remaja-remaji yang lain kan? agree?

Perasaan cinta kita sewajibnya dilunaskan kepada cinta agung iaitu Allah Yang Maha Esa.. Dan selayaknya dihadiahkan kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW.. and not forget both parents..

Akal kan ada.. Alhamdulillah guna akal, dapatlah kawal nafsu.. Dapatlah lari dari perasaan tu.. Aku kecik lagi kott.. perjalanan masih panjang.. 1 juta billion ribu juta billion lagi perjalanan..

Tak pernah couple.. dan tak pernah terfikir pon nak bercouple.. Lagipon aku tengok kawan2 aku couple.. clash.. couple.. clash.. couple.. clash.. couple.. clash.. Nauzubillahiminzzaliq.. Kalau dah couple then clash nnt jadi macam ni..

"eh dye ni bekas awek mamat dulu kan" ..urmm..macam tak best pulak kan..
kalau couple bahagia sampai ke jinjang pelamin tu tahniahlah.. ermm...tapi kebahagiaan itu berlandaskan ape kann..

Pendapat aku tentang couple budak2 ni..


..
..

.

ni la budak2 kecik zaman sekarang..kecik2 dah couple..kalau dah besar panjang,dah u, dah ade kerje ok jugak..

pendapat aku pada orang dewasa bercouple..mungkin beza skitla.. orang dewasa dengan budak kecik ni lain.. kalau umur dah 20an lebih tu pndapat aku it is a preparation.. Preparation? Preparation ? preparation apa? hahaha.. dyorang kan dah matured.. fikiran matang.. erm, aku speechless la pulak..

Ahhhhhh.. ni pendapat aku yang tak ade diploma or ijazah.. setakat baru dapat slip SPM je.. hahahah.. (akulah si budak tak matured ! wahahha ) merepek plakk eh..



6 comments:

Winnie Bunny said...

bagus lah dik kalau mcm tu..hidup kita ni panjang sgt lagi kan..lgi pun bula bercouple ni eee susah lah dik..masing2 nk kena jaga hati masing2..kadang2 tu mcm hipokrit plak..pendek kata biarlah kita kenal hidup kita ni dulu sebelum bercinta..

amni asyikin said...

huhuhuhu..cinta???ermmm..no komen..hiihhkk

SITOT said...

@WINNIE BUNNY ade pengalaman ke kak? hehe..btw agree.. it's more than difficult ..

SITOT said...

@amni mcm fasha sanda la pulak..no komen..haha

arha said...

haha..cinta e2 membutakan.,

SITOT said...

arha : buta-buta pon engaged jugak.lalala